Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Curs Arduino

Un simplu curs pentru o pasiune pe viață?

Robotica este una dintre cele mai frumoase pasiuni pe care o poate dezvolta un elev astăzi.

Dacă până acum câțiva ani tot ce putea să facă un elev la robotică era să lipească niște fire, astăzi, el își poate construi singur propria dronă.

Mai mult, proiecte simple, mici automatizări pot fi realizate de acasă cu costuri minime.

“Toată pasiunea mea pentru programare a început cu o lecție Arduino la care am participat” - aceasta este povestea pe care o spun mulți tineri programatori astăzi.

Cursul Code School Clubs de programare Arduino este creat pentru elevii care vor să facă primii pași în programare și robotică. Este un început perfect pentru elevii care învață sau vor învăța la liceu C++ și poate fi parcurs încă de la 9 ani.

Cursul începe cu noțiuni introductive (deci nu este nevoie să știi programare) și devine mai complex pe măsură ce avansezi.

Pentru acest curs este recomandat suportul unui trainer.

Dacă vrei să înțelegi mai bine cursurile predate și să beneficiezi de suport de la un trainer Code School Clubs în fiecare weekend, poți achiziționa și pachetul “Support Live lecții programare Code School Clubs”.

Lecții

 1. Introducere in Arduino

  In aceasta lectie vom invata cum ne putem descarca IDE-ul Arduino si vom realiza o mica prezentare a platformelor Arduino, Tinkercad si a placutei Arduino Uno.
 2. LED

  In aceasta lectie vom invata ce este acela un LED si cum il putem conecta la placuta Arduino. De asemenea vom crea un program care ne va aprinde si stinge acest LED.
 3. LED RGB

  In aceasta lectie vom invata cum functioneaza un LED RGB si cum il putem conecta la placa Arduino. De asemenea, vom realiza un program care ne va schimba treptat culoarea LED-ului.
 4. Led Fade&Potentiometru

  In aceasta lectie vom invata ce este acela un potentiometru si cum putem aprinde un LED in mod treptat cu ajutorul sau. De asemenea, vom invata cum putem realiza acelasi lucru cu ajutorul unui pin PWM.
 5. Butoane

  In aceasta lectie vom invata cum functioneaza un buton si cum putem sa il folosim pentru a implementa functionalitati simple in proiectele noastre, precum aprinderea/stingerea unui LED.
 6. Fotorezistor

  In aceasta lectie vom invata ce este acela un fotorezistor si cum il putem folosi in proiectele noastre. De asemenea vom invata cum putem folosi Monitorul Serial pentru a printa date pe ecran.
 7. Buzzer

  In aceasta lectie vom invata cum putem folosi un buzzer piezo pentru a reda diferite tonuri muzicale. Astfel, vom realiza un proiect in care vom avea 3 butoane care, odata apasate, vor reda tonuri muzicale diferite.
 8. Senzor Infrarosu

  In aceasta lectie vom invata ce este acela un senzor infrarosu si cum il putem folosi pentru a comunica cu o telecomanda. Astfel, vom realiza un proiect in care vom putea aprinde diferite LED-uri prin intermediul unei telecomenzi.
 9. Senzor la distanta infrarosu

  In aceasta lectie vom invata ce este acela un senzor ultrasonic de distanta si cum il putem folosi pentru a detecta daca se afla obstacole in fata noastra si la ce distanta se afla acestea (comparativ cu senzorul).
 10. Senzor de temperatura

  In aceasta lectie vom invata cum functioneaza un senzor de temperatura si cum il putem folosi pentru a afla ce temperatura are mediul in care ne aflam. Astfel vom realiza un proiect in care vom avea un LED care se va aprinde in functie de temperatura.
 11. Intro LCD

  In aceasta lectie vom invata ce este acela un ecran LCD si cum il putem conecta la placuta Arduino. De asemenea, vom invata cum putem afisa diferite siruri de caractere pe ambele randuri ale ecranului.
 12. Afisarea parametrilor senzorilor folosing LCD

  In aceasta lectie vom invata cum putem printa pe ecranul LCD-ului date obtinute cu ajutorul senzorilor (de temperatura, de distanta). De asemenea, vom invata cum ne putem crea propriile caractere, pe care le vom printa pe ecran.
 13. Buzzer song & Joc lumini

  In aceasta lectie vom invata cum putem sa cream melodii (sau sa convertim melodii existente in mediul Arduino) cu ajutorul unui Buzzer, si vom crea pentru acestea jocuri de lumini folosind LED-uri.
 14. NeoPixel

  In aceasta lectie vom invata despre banda de LED-uri NeoPixel si cum o putem folosi pentru a crea diferite jocuri de lumini.
 15. NeoPixel+Infrarosu

  In aceasta lectie vom invata cum putem schimba culoarea fiecarui LED de pe banda NeoPixel, folosind telecomanda si senzorul infrarosu.
 16. Intersectie semaforizata

  În această lecţie vom învăţa cum să simulam o intersecţie semaforizată.
 17. Alarma cu senzor de lumină

  În această lecţie vom învaţa cum să simulăm o alarmă ce foloseşte un senzor de lumină.
 18. Simulator de aruncat cu zarul

  În această lecţie vom simula un zar prin aprinderea a 6 LED-uri roşii.
 19. Robot LCD

  În această lecţie vom construi un circuit care simulează un mini robotel.
 20. Alarmă cu senzor de gaz

  În aceasta lecţie vom construi o alarmă care măsoară nivelul de gaz dintr-o încăpere.
 21. Numărător 7 segmente

  În această lecţie vom construi un numărător de la zero până la nouă, folosind un afisaj cu 7 segmente.
 22. Servo-motor

  În această lecţie vom vedea cum funcţionează un servo-motor şi în ce fel de aplicaţii poate fi acesta integrat.
 23. Tastatură 4x4

  În această lecţie vom vedea cum funcţionează o tastatură 4x4 din Tinkercad şi în ce fel de aplicaţii poate fi aceasta integrată.
 24. Clepsidră digitală

  În această lecţie vom construi o clepsidră digitală, cu ajutorul mai multor LED-uri colorate.
 25. Glob de cristal

  În această lecţie vom construi un circuit care va simula un glob de cristal cu ajutorul unui ecran LCD.

No Comments

Give a comment

ratings
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0