Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Curs Html Css

Ți-ai dorit vreodată să înveți să creezi un site web, dar nu ești sigur de unde să începi?

Începe prin a învăța elementele de bază ale HTML-ului, limbajul de programare prin care poți să îți publici propriul website.

Vrei să înveți cum să construiești un website?

Poți să alegi cursul nostru de programare Html & Css, creat pentru elevii care vor să facă primii pași în programare.

Folosind etichete (tag-uri) HTML poți crea o pagină web care poate fi afișată în orice browser de pe web. În acest curs, vei învăța cele mai utilizate etichete (tag-uri) în HTML5, apoi poți crea un site web cu aceste etichete.

Cursul începe cu noțiuni introductive, deci nu este nevoie să fi învățat programare până în acest moment și devine mai complex pe măsură ce avansezi.

Cum poți să ajungi de la începător la primul tău website? 
Urmează cursul Html & Css Code School Clubs și fă primii tăi pași în programare.

Pentru acest curs este recomandat suportul unui trainer.

Dacă vrei să înțelegi mai bine cursurile predate și să beneficiezi de suport de la un trainer Code School Clubs în fiecare weekend, poți achiziționa și pachetul “Support Live lecții programare Code School Clubs”.

Lecții

 1. Introducere

  In aceasta lectie vor fi prezentate detalii cu privire la limbajul HTML, precum si elementele de baza necesare construirii unei pagini web.
 2. Notepad++

  In aceasta lectie va fi prezentat mediul de dezvoltare - Notepad++, locul unde unde vei putea scrie de acum înainte codul.
 3. Primul meu site

  Obiectivul lectiei este acela de a intelege mai bine structura de baza a unei pagini simple html. Practic vom crea de la zero o pagina web.
 4. Link

  In aceasta lectie vei afla cum poti adauga link-uri intr-o pagina web.
 5. Imagine

  In cadrul acestei lectii vei invata cum poti adauga o imagine intr-o pagina web. In plus, vei invata cum sa cauti online o imagine, cum sa o descarci si cum sa ii modifici dimensiunea.
 6. Culoare

  In aceasta lectie se vor prezenta modalitati prin care poti schimba culoarea textului sau a background-ului in cadrul site-ului tau.
 7. Stiluri / Fonturi

  In aceasta lectie vom invata despre alte optiuni care ne va ajuta tot la personalizarea paginii noastre web - stiluri si fonturi.
 8. Stiluri 2

  In continuare, vom invata cum putem infrumuseta designul unui site: cum să modificam mărimea caracterelor, cum să aliniem un text (la stânga, central, la dreapta).
 9. Tags

  In aceasta lectie vor fi prezentate tag-urile de formatare ale unui text. Acestea il pot face sa fie ingrosat sau italic, subliniat sau taiat, mai mic sau mai mare, să fie scris ca indice sau ca putere.
 10. Introducere CSS

  In aceasta lectie se va prezenta o modalitate mai structurata si mai eficienta pentru modificarea stilului - CSS. Astfel vei invata cum poti sa treci intr-un singur loc tot ce tine de personalizarea si stilizarea paginii web.
 11. Baze CSS

  In aceasta lectie se va prezenta din nou notiunea de CSS si vom invata cum sa scriem tot codul intr-un fisier CSS extern.
 12. Tabel 1

  In aceasta lectie vom invata cum sa cream tabele.
 13. Tabel 2

  In aceasta lectie vom continua ce am inceput in lectia anterioara - lucrul cu tabele. Acestora le vom adauga si partea de stilizare, invatand astfel cum anume putem personaliza o anumita casuta sau un anumit rand din tabel.
 14. Liste 1

  In această lecţie vom studia ce sunt listele si cum le putem utiliza.
 15. Liste 2

  In aceasta lecţie vom continua cu studierea listelor in HTML, insa de data aceasta invatam ceva mai complex - cum sa personalizam numerotarea listelor.
 16. Meniu

  In aceasta lectie, vom invata cum sa cream un meniu pentru pagina noastra web, pornind de la notiunile deja invatate despre liste (meniul este de fapt o lista de optiuni).
 17. DIV si SPAN

  In aceasta lectie se va vorbi despre doua elemente foarte utilizate în HTML: div si span. Vom intelege diferenata dintre elementele de tip block si cele de tip inline si cum se pot folosi.
 18. Computer Code Tags

  In aceasta lectie vor fi prezentate anumite tag-uri mai speciale: tag-uri ce se folosesc pentru a formata un text ce are formule matematice sau exemple de surse de cod.
 19. Clase CSS 1

  In aceasta lectie vom invata ce sunt clasele din CSS si cum le putem folosi.
 20. Clase CSS 2

  In aceasta lectie vom continua studiul claselor în CSS. Vom realiza diferite exercitii ce te vor ajuta sa intelegi modalitătile de utilizare a claselor pentru a formata doar anumite portiuni din text.
 21. Clase CSS 3

  Clasele sunt importante în CSS, prin urmare si in aceasta lectie vor fi prezentate alte modalităti de utilizare ale acestora. Mai precis, vom vedea ce se intâmpla atunci cand vrem sa folosim mai multe clase pentru aceeasi sectiune de text.
 22. Iframe

  In aceasta lectie vom invata cum sa punem o pagina web in interiorul unei altei pagini web, precum si modificarea lungimii si latimii paginii web ce se afla in interior.
 23. Javascript 1

  In aceasta lectie vom incepe sa studiem JavaScript: ce este si de ce este important in HTML.
 24. JavaScript 2

  In aceasta lectie vom aprofunda notiunile JavaScript si vom invata cum sa cream un buton, iar in momentul in care butonul este apasat, o informatie sa fie afisata.
 25. JavaScript 3

  In aceasta lectie vom invata cum sa ne cream propria functie in JavaScript. Aceasta va folosi un buton pentru a modifica un text existent.
 26. JavaScript 4

  In aceasta lectie vom invata cum sa folosim JavaScript pentru a personaliza textul nostru in HTML.
 27. Relative Path

  In aceasta lectie vor fi prezentate modalitati de organizare a paginilor web, precum si a folderelor ce contin aceste pagini. La finalul lectiei vei sti cum se folosesc calea absoluta si calea relativa.
 28. Introducere

  În această lecţie ne va fi prezentat site-ul pe care îl vom realiza în cadrul acestui modul. De asemenea, ne vom configura proiectul, instalând editorul de cod Visual Studio Code. Spre sfârşit, vom afla cum putem sa afişăm text pe site-ul nostru.
 29. Bara de Navigaţie 1

  În această lecţie vom realiza secţiunea de sus a site-ului nostru, care va conţine bara de navigaţie. Astfel, vom învăţa cum putem construi liste folosind limbajul HTML şi cum le putem stiliza folosind foi de stil.
 30. Bara de Navigaţie 2

  În această lecţie vom adăuga sub bara de navigaţie o linie care se va mişca automat, mutându-se sub o altă secţiune a barei atunci când trecem cu mouse-ul peste aceasta.
 31. Jumbotron

  În cadrul acestei lecţii vom realiza o secţiune de fundal pentru pagina Acasa, numită Jumbotron. Acesteia îi vor fi aplicate mai multe stiluri, precum un gradient şi imagini de fundal care se schimbă în mod automat.
 32. Secţiune cu Text

  În cadrul acestei lecţii vom învăţa cum putem adăuga o poză în interiorul elementului Jumbotron şi cum putem să creăm anumite animaţii folosindu-ne de filtre. De asemenea, vom crea o secţiune de text dedesubt, poziţionând-o cât mai frumos în cadrul paginii.
 33. Carduri cu maşini

  În cadrul acestei lecţii vom învăţa cum putem crea o secţiune care va conţine carduri cu maşinile reprezentanţei auto. Aceste carduri vor conţine la rândul lor o imagine, o descriere şi un buton.
 34. Baza de Date

  În cadrul acestei lecţii vom învăţa cum ne putem configura baza de date de tip �Firebase� a proiectului nostru.
 35. Catalogul de maşini

  În cadrul acestei lecţii vom învăţa cum putem crea pagina cu catalogul de maşini al site-ului nostru, utilizând limbajul JavaScript pentru a crea carduri cu maşinile din reprezentanţa auto. De asemenea, va fi creată şi o căsuţă text pentru căutarea maşinilor din reprezentanţă.
 36. Pagina de contact

  În cadrul acestei lecţii vom învăţa cum putem crea pagina de contact a site-ului nostru, care va conţine informaţii legate de adresa reprezentanţei şi un formular care poate fi folosit pentru a contacta prin e-mail utilizatorul.
 37. Găzduirea site-ului

  În cadrul acestei lecţii vom adăuga funcţionalităţi butoanelor din cardurile de pe pagina Acasă şi vom învăţa cum putem să schimbăm aspectul barei Scroll. De asemenea, vom învăţa cum putem să ne găzduim site-ul pe internet.

No Comments

Comments are closed.

ratings
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0